Belastingaangifte inkomstenbelasting 2015 laten doen

Sinds 2015 zijn er een hoop veranderingen doorgevoerd die een grote invloed hebben op de aangifte van 2015.

Om deze reden is het dan ook aan te raden om je goed te laten informeren over de mogelijkheden met betrekking tot het invullen van de aangifte 2015.

De veranderingen van de aangifte 2015

Eén van de veranderingen die een grote invloed heeft op de aangifte van 2015 is het feit dat het niet meer mogelijk is om het levensonderhoud van je kind(eren) af te trekken. Het gevolg hiervan is dat je inkomen stijgt en je dus meer belasting moet betalen.

Een ander punt dat gevolgen kan hebben voor gezinnen is het feit dat de ouderschapsverlofkorting en de alleenstaanouderkorting ook worden afgeschaft. Het ongewenste vervolg is dat je dus meer belasting moet betalen. Alleenstaandeouders kunnen zich wenden tot het kindgebondenbudget. Gezien de situatie zullen zij een hogere kindgebondenbudget toeslag toegewezen krijgen.

Ook studenten komen er niet helemaal gunstig van af, aangezien zij ook geen studiekosten meer af kunnen trekken. Hierdoor moeten ook zij meer belasting betalen dan voorheen.

Ook op de arbeidsmarkt zijn er enige verschillen met betrekking tot het betalen van belastingen. Eerder was het al niet mogelijk om de levensloop verder op te bouwen waardoor veel mensen dus voor niets hadden gespaard. Mocht je toch nog geld wat geld hebben zitten in je levensloop, dan kun je deze onder gunstige maatregelen afkopen. Je betaald dan minder belasting over het opgebouwde bedrag.

Mocht je in een auto van de zaak rijden, ook dan is er een grote kans aanwezig dat je betrekkelijk meer belasting moet betalen om de auto ook privé te mogen gebruiken. Dit komt omdat er meer belasting moet worden betaalt over milieu onvriendelijke auto’s en deze grenzen zijn dit jaar nog wat strenger afgestemd.

Kortom, er zijn een hoop veranderingen in 2015 doorgevoerd. De veranderingen die hierboven worden opgenoemd zijn slechts een kleine greep uit de vele veranderingen. Laat je dus van tevoren goed informeren over de belasting veranderingen in 2015!