Juridisch advies

Heb je binnen je onderneming juridisch advies nodig? Langeveld Totaal werkt samen met juridische professionals. Advies van onze experts levert altijd snel resultaat op. Het uitgangspunt is altijd juridische kwesties voorkomen, maar als het moet, begeleiden onze partners tot in de rechtbank.

 Juridische documenten

Het kan soms een hele klus zijn voor zzp’ers om zakelijke documenten op te stellen, daarom is Langeveld Totaal een samenwerking aangegaan met Fakiri & Fakiri advocaten.

Denk bijvoorbeeld aan algemene voorwaarden en opdrachtovereenkomsten. Ideaal voor de zzp’er die het goed geregeld wil hebben.

Wat doet Fakiri & Fakiri nog meer?

Arbeidsrecht
U kent vast iemand die een conflict heeft gehad met zijn werkgever. Vaak weten werknemers helaas niet waar ze recht op hebben en zijn daardoor kwetsbaar. Uiteraard wordt het niet makkelijker door een contract en een cao. Waar heb je op grond van het contract en cao recht op?

Kan er een zaak van gemaakt worden en moet er een zaak van gemaakt worden? Met deze vragen helpen wij u. Bij arbeid en sociale zekerheid kunt u ook denken aan vragen over (WW-)uitkeringen en de bijstandsuitkering. Ook in deze zaken zijn wij ver gespecialiseerd.

Letselschade
Letselschade zet meestal uw leven of die van de mensen om uw heen op z’n kop.  Letselschade heeft niet alleen lichamelijke gevolgen voor u, maar ook psychische en financiële gevolgen. Laat uw zaak over aan Fakiri & Fakiri Advocaten, opdat u en uw omgeving aan uw herstel kunnen werken.

Personen- en familierecht
Heb ik recht op alimentatie? Mijn ex-partner komt de omgangsregeling niet na, wat nu? Is het wel verstandig als ik die erfenis aanvaard? Ik wil niet mijn achternaam behouden, kan ik die zomaar veranderen? Ik wil scheiden en wil dit zo snel mogelijk regelen, hoe doe ik dat? Al dit soort vragen vallen onder het personen- en familierecht.

Overheid en strafrecht
Is uw subsidie ten onrechte ingetrokken? Wordt u niet serieus genomen door een overheidsinstantie? Is uw rijbewijs ingenomen en wilt u die zo snel mogelijk terug? Dan kunnen wij u bijstaan om uw recht te halen. Wordt u verdacht van een strafbaar feit? Bent u het slachtoffer van een strafbaar feit? Dan kunnen wij u uitstekend bijstaan.

Wonen
U heeft altijd het gevoel gehad dat uw huur te hoog is? Schade aan uw woning wordt door de verhuurder niet hersteld? Behoort dat stukje tuin toch echt niet bij uw woning? Bij ons kunt u terecht voor al uw vragen over uw huur en koopwoning. Denk aan contracten, subsidie, opzeggen, overlast en burenrecht.

Ondernemings- en contractenrecht
Wij bedienen een ruime kring van ondernemers met diverse vraagstukken. Zo kunt u denken aan het opstellen commerciële contracten, arbeidsovereenkomsten en algemene voorwaarden. Uiteraard helpen wij u bij het nagaan van de documenten die u al gebruikt.

Bovendien adviseren wij ondernemers over de juiste keuze voor een rechtsvorm bij de oprichting van een onderneming. U kunt ook ervoor kiezen om de begeleiding van A tot Z uit handen te geven. Wij adviseren u over een passende rechtsvorm, stellen alle contracten op, doen aanvragen voor vergunningen en indien nodig onderhandelen met wederpartijen.

Sociale zekerheid
Uw bijstandsuitkering wordt door de gemeente gestopt omdat zij denken dat u samenwoont. U gaat ziek uit dienst en wordt niet toegelaten tot de WIA. U studiefinanciering wordt gestopt omdat DUO van mening is dat u niet op het opgegeven adres woont. Wij behandelen zaken o.a. tegen gemeentes, het UWV en DUO. Wij maken bezwaar en gaan voor u in beroep.

Vreemdelingenrecht
Het vreemdelingenrecht maakt onderdeel uit van het bestuursrecht. Het vreemdelingenrecht ziet toe op alle regels die betrekking hebben op de toelating, het verblijf en de verwijdering van vreemdelingen.

Het vreemdelingenrecht wordt opgedeeld in twee rechtsgebieden: reguliere vreemdelingenrecht en het asielrecht. Bij het asielrecht moet u denken aan de situatie waarbij iemand vlucht uit zijn land en wegens veiligheidsredenen niet meer terug kan keren. Valt uw zaak niet onder het asielrecht, dan moet u denken aan het regulier vreemdelingenrecht. Denk bijvoorbeeld aan het een visum voor een familielid die in Nederland een bruiloft wil bijwonen of als het gaat om gezinshereniging. Wij kunnen voor u verzoeken indienen en u bijstaan tijdens procedures.

Bemiddeling
Een procedure is echter niet altijd de oplossing. Vaak kan een conflict onderling worden opgelost, wel hebben partijen een derde nodig om het gesprek te begeleiden. Zo kunt u denken aan een conflict met uw werkgever of conflicten tussen u en uw opdrachtgever. Het voordeel van bemiddelingen is dat uw conflict binnen kamers blijft.

Consumentenrecht
U heeft een gloednieuwe laptop gekocht en deze houdt er snel mee op? U wilt weten hoe u de schade kan verhalen? Wij helpen u. Veelvoorkomende vraagstukken zijn:

  • Niet naar behoren werkende producten en de vervanging daarvan
  • Het ontbinden dan wel vernietigen van koopovereenkomsten
  • Een geannuleerde dan wel een vertraagde vlucht.

U kunt ook bij ons terecht met vragen over garanties, productaansprakelijkheid etc. Verder behandelen wij ook vaak vragen over geannuleerde en vertraagde vluchten. Door uitspraken van het Europese Hof heeft u als consument recht op vergoeding bij geannuleerde dan wel vertraagde vluchten.

Contact

Javastraat 10
2585 AN Den Haag
T: 070 – 314 24 14
F: 070 – 3142402
E: info@fakiri-advocaten.nl