Langeveld Administratie & Advies voor omzet- en inkomstenbelastingaangifte

Wanneer je net bent gestart met je eigen bedrijf is de belastingaangifte zoals ib aangifte voor ondernemers wellicht nieuw voor je. Om startende ondernemers te helpen, heeft ons administratiekantoor een boekhouder die je graag helpt met de ib aangifte (inkomstenbelastingaangifte) en de omzetbelasting (btw).

Aangifte inkomstenbelasting (ib) door ons administratiekantoor

In 2022 is er een heel aantal veranderingen doorgevoerd door de Belastingdienst. Als je je ib aangifte wilt doen, laat je dan eerst goed informeren, zodat je weet met welke veranderingen je rekening moet houden. Ons administratiekantoor kan je altijd bijstaan bij de inkomstenbelasting (ib) aangifte.

Bij ons kantoor kun je terecht voor diverse diensten:

  • Aangifte inkomstenbelasting alleenstaand
  • Inkomstenbelasting met fiscale partner
  • Aangifte ib ondernemer
  • Aangifte inkomstenbelasting ondernemer met fiscale partner
  • Voorlopige teruggaaf/ aanslag aanvragen of aanpassen
  • Bezwaar aantekenen
  • Toeslagen aanvragen of aanpassen
  • Uitstel aanvragen

Voor iedere dienst rekenen we een vast bedrag.

Aangifte inkomstenbelasting (ib) middelen

Wanneer je een wisselend inkomen hebt, kan middeling van belasting gunstig zijn. Dit kan nuttig zijn als je bent gaan werken na je afstuderen, als ZZP’er of freelancer werkt, onbetaald verlof hebt opgenomen, in de afgelopen jaren bent gestart of gestopt met werken of als je meer of minder bent gaan werken.

In deze gevallen betaalde je in het ene jaar weinig tot geen belasting en in het andere jaar juist veel. Als dit betekent dat je hierdoor meer belasting hebt betaald dan iemand met een gelijkmatig verdeeld inkomen, dan kun je achteraf aanvragen om je Belastingaanslag te baseren op het gemiddelde inkomen over een periode van drie jaar. Heb je hulp nodig bij het middelen van de belastingaanslag? Neem dan contact met ons op via de e-mail of bel voor een afspraak.

Totaal pakket voor startende ondernemers

Niet alleen de inkomstenbelastingaangifte en de omzetbelastingaangifte zijn zaken die ons administratiekantoor oppakt. Ook de gehele administratie van startende bedrijven nemen we onder onze hoede. In het all-in pakket voor startende ondernemers komen de belastingaangifte en de administratie samen.

We sturen hierbij een uitgebreid overzicht per kwartaal op, boeken de gehele administratie in een systeem online in en boeken afschrijvingen in. Dat is gemakkelijker voor de gebruiker en overzichtelijk voor ons kantoor. Wanneer je nog vragen hebt over ib aangifte, aarzel dan niet en bel ons (079-5000209) of stuur ons een e-mail waarin je je vragen uitgebreid kunt stellen.